Ogled stare muzejske pršutarne obiskovalce prestavi za kakšno stoletje nazaj, v čas, ko se je na Krasu znanje pravilnega sušenja mesnin na kraški burji brusilo do popolnosti in prenašalo iz roda v rod. Simo, ki z ženo Farzilo upravlja tudi Bistro Grad Štanjel, se je kot gostinec večkrat srečeval s težavo stalne kvalitete izdelkov in prav to je bil razlog za nastanek Q KOMEL selekcije. Selekcija je namenjena selekciji dobrih, vrhunskih in kvalitetnih proizvodov, ki jih ponujajo v svojem bistroju in jih je mogoče kupiti v njihovi butični trgovinici. Poleg tega obiskovalce z veseljem popeljejo čez postopek tradicionalnega sušenja pršuta v njihovi stari pršutarni in prideleve domačega staranega kisa v svoji kisarni. Med ogledom zaupajo male skrivnosti, ki ločijo vrhunski izdelek od povprečja. Na željo Simo in Farzila pripravita tudi prvovrstno degustacijo.”
Kobjeglava 63
041 447 854
https://www.gradstanjel.si
Po dogovoru. Obvezna predhodna rezervacija.
SLO, IT, EN, CRO
V naši ponudbi je ogled naše Stare pršutarne in kisarne Q KOMEL na domačiji v Kobjeglavi, kjer vam predstavimo tudi celoten postopek pridelave pršuta in domačega staranega kisa. Čemur degustacija našega pršuta Q KOMEL selekcije, ki je sušen na kraški burji in staran vsaj 20 mesecev ter degustacija našega ekstrata terana.