Stara pršutarna in kisarna Q KOMEL

Ogled stare muzejske pršutarne obiskovalce prestavi za kakšno stoletje nazaj, v čas, ko se je na Krasu znanje pravilnega sušenja mesnin na kraški burji brusilo do popolnosti in prenašalo iz roda v rod. Simo, ki z ženo Farzilo upravlja tudi Bistro Grad Štanjel, se je kot gostinec večkrat srečeval s težavo stalne kvalitete izdelkov in prav to je bil razlog za nastanek Q KOMEL selekcije. Selekcija je namenjena selekciji dobrih, vrhunskih in kvalitetnih proizvodov, ki jih ponujajo v svojem bistroju in jih je mogoče kupiti v njihovi butični trgovinici. Poleg tega obiskovalce z veseljem popeljejo čez postopek tradicionalnega sušenja pršuta v njihovi stari pršutarni in prideleve domačega staranega kisa v svoji kisarni. Med ogledom zaupajo male skrivnosti, ki ločijo vrhunski izdelek od povprečja. Na željo Simo in Farzila pripravita tudi prvovrstno degustacijo.”

Dobrodošlica Sima in Farzile Komel

Stara pršutarna in kisarna Q KOMEL

Kobjeglava 63
041 447 854

https://www.gradstanjel.si

Delovni čas

Po dogovoru. Obvezna predhodna rezervacija.

Načini plačila

Jeziki

SLO, IT, EN, CRO

Ukrepi varovanja okolja

  • varčevanje z vodo in energijo,
  • ločevanje odpadkov
  • uporaba okolju prijaznih mil in detegrentov
  • uporaba ekološkega papirja
  • energestko učinkovito ogrevanje
  • varčne žarnice
  • nabava surovin v lokalnem okolju
  Dodaj v moj izbor
Vsi ponudniki

Obiščite nas

Posebna ponudba

V naši ponudbi je ogled naše Stare pršutarne in kisarne Q KOMEL na domačiji v Kobjeglavi, kjer vam predstavimo tudi celoten postopek pridelave pršuta in domačega staranega kisa. Čemur degustacija našega pršuta Q KOMEL selekcije, ki je sušen na kraški burji in staran vsaj 20 mesecev ter degustacija našega ekstrata terana.